D&A Discobars > FeesttipsD&A discobars presenteert je enkele vrijblijvende tips om correcte keuzes te maken.
Een goede voorbereiding is al een half geslaagd feest !

Waarop letten bij de keuze van je dj ?

 • Dikwijls is een dj het laatste waar men aan denkt zodat op het allerlaatste moment snel een dj wordt gekozen .
 • Soms wordt er ook een familielid aangesteld die niet beschikt over de nodige ervaring, cd's, materiaal zodat het feest snel een flop wordt.
 • Leeftijd : een te jonge dj zal meestal enkel muziek draaien voor zijn generatie waardoor andere mensen in de kou blijven staan; bij een te oude dj is dit net het omgekeerde.
 • Beschikt hij over professioneel materiaal ? Niks is zo rampzalig als een openingsslow die blijft haperen,slechte klank, spots die je verblinden.
 • Maak een playlist van je favoriete nummers, een goede dj beschikt zeker over een groot deel van deze nummers.
 • Werkt hij wel officieel ? Iemand die werkt zonder contract zal je niet kunnen beloven dat hij effectief komt opdagen.
 • Heeft hij een ondernemingsnummer ?
 • Een goede dj speelt al jaren en speelt alle soorten feesten en heeft een brede muzikale voorkeur.
 • Wat de prijs betreft is er maar één regel : goed koken kost geld. Dus kwaliteit betaal je altijd !
 • Geluidsoverlast ? Vraag aan je dj hoeveel overtredingen of pv's hij heeft op zijn naam; zijn dat er meerdere dan mag je ervan uitgaan dat de muziek te luid zal zijn en dat vinden veel mensen (niet alleen de buren) storend. Een goede discobar-dj past zich aan zijn publiek aan. Een ouder publiek heeft het liever niet te luid en jongeren hebben het graag luid. Het is de kunst op een feest met gemengd publiek zoals bv. een trouwfeest om de gulden middenweg te kiezen.
 • Microfoon : dj's die hun microfoon te pas en te onpas gebruiken zijn eerder ego-trippers en een storend element op het feest. Een microfooninteractie moet iets toedragen aan een feest.
 • Moeten families van ver komen dan is het raadzaam om een busverplaatsing te voorzien zo hoeven er geen BOB's of BOBBETTES te zijn, kan iedereen samen vieren en kan iedereen na het feest veilig thuisgeraken. Let wel op dat je dit bespreekt met de feestzaal en ook de dj.
  Spreek ook een goed uur af om de feestgangers op te halen en neem dit dan als vast einduur. Niets is zo vervelend als het feit dat de helft van de zaal vertrekt en de rest achterblijft. Dit breekt de ambiance.

Video ?

 • Een DVD van het feest vormt de perfecte aanvulling op het fotoalbum. Daar waar de fotograaf mooie stilleven-momenten vastlegt, zal de cameraman de sublieme momenten vastleggen op digitale film, afgemonteerd op dvd met passende achtergrondmuziek zodat je nog vele jaren als je de film bekijkt, het feest opnieuw beleeft.

  Waar moet je zeker op letten?
  Voor een goed resultaat neem je best een professionele cameraman onder de arm en niet tante en nonkel die een digitale camera hebben. Iemand met ervaring en filmopleiding weet wat hij moet filmen om bij de montage over schitterende beelden te beschikken die het gevoel van elk moment weergeven. Een cameraman monteert al in zijn hoofd tijdens het filmen; m.a.w. hij denkt al aan het eindprodukt zodat hij gericht filmt terwijl tante en nonkel, hoe goed bedoelt ook gewoon filmen wat ze zien bewegen.
  Een professionele cameraman zal je nauwelijks opmerken terwijl je gevolgd wordt wat uiteraard ten goede komt om een natuurgetrouw eindresultaat te bekomen. Ook in de samenwerking met bvb. de fotograaf kan je een echte professional herkennen.

  Uiteraard houdt het niet op bij het filmen zelf. Net zoals bij de fotograaf, zal ook de cameraman na het huwelijk nog vele uren in zijn montagestudio doorbrengen om alle beelden uit te zoeken en te monteren tot een subliem geheel.

  D&A raadt FLASH VIDEOPRODUKTIES aan.

 

Contact

D&A Discobars
D&A audioprodukties

Veldeken 164
B-9240 ZELE
tel: 0475/85.70.27
fax: 052/69.19.76
mail: info@discobars.be
Openingsuren:
op weekdagen na 18 uur en enkel op afspraak via telefoon of email
contact us